BIO Birds of Paradise Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Birds of Paradise Pinot Noir

Rood | Chili | 0.75 L | 2019 | Doos 6 stuks

Over de wijn

De biologische wijngaarden staan hier in de Casablanca vallei op een 300- 400 meter hoogte. De invloed van de oceaanbries die subtiel vanaf de stille oceaan komt, zorgt ook voor een langzame rijping van de druiven, wat op zijn beurt weer aromatische wijnen met delicate smaken betekent. Daarom komt de Pinot Noir hier prima tot zijn recht. De aroma's die de neus domineren zijn van rode aalbes en pruim, maar ook de bekende herfstbladeren impressie van de Pinot Noir druif is hier aanwezig. De wijn heeft een prima structuur met fijne tannines en een lange afdronk dankzij de verfrissende zuurgraad. Past heel goed een Boeuf Bourguignonne maar gaat ook fijn bij een Chicken Tandoori.

Korte omschrijving

Meer dan goede Pinot Noir. Delicaat, aromatisch, klassieke beleving. Lange afdronk en verfijnd.

Product specificaties

Artikelnummer C36641
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Pinot Noir
Land Chili
Streek Casablanca Valley
Appellatie Casablanca Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320689518
EAN fles 7804320689517