BIO Birds of Paradise Carmenere/Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2019 | Chili | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Emiliana

Emiliana

Aan het einde van de jaren negentig waren wijnboeren Rafael en José Guilisasti visionair toen ze zagen dat de markt begon te veranderen, en dat de consument in de hele wereld steeds bewustere keuzes zou gaan maken in hun consumptiegedrag. Niet alleen in termen van gezondheid, maar ook vanwege de ecologische en sociale effecten ervan. Samen met wijnmaker Álvaro Espinoza begonnen ze een bestaande conventionele Chileense wijnmakerij om te zetten in een 100% biologische en biodynamische wijnmakerij, met het vaste doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te creëren met respect voor mens en milieu. Nu, na meer dan 2 decennia, en wat begon als een droom, bezit men meer dan 1.000 hectare wijngaarden die gecertificeerd biologisch alsook biodynamisch worden beheerd. Men gaat hier zelfs nog een stapje verder met regeneratieve wijnbouw door de wijngaard en kelders als een volledig Agro-eco systeem te zien. Gefocust op de ontwikkeling van biologische kwaliteitswijnen, is Viñedos Emiliana het afgelopen decennium één van de meest relevante biologische en biodynamische wijnmakerijen ter wereld geworden. Tegenwoordig zijn ze aanwezig met wijngaarden in de belangrijkste wijnvalleien van Chili als de Limari Vallei, Maipo, Casablanca, Rapel en sinds kort ook in Bio-Bio.

Biologisch werken betekent voor hen: Het zorg dragen voor de natuur, het milieu beschermen en de mensen waarderen die ervoor zorgen dat hun wijn een onuitwisbare indruk bij u achterlaat.  Uitstekende wijnen, biologisch en fair trade, helemaal van nu!


Website Vinedos Emiliana

Bekijk Emiliana

BIO Birds of Paradise Carmenere/Cabernet Sauvignon

Rood | 0.75 L | 2019 | Chili | Doos 6 stuks

Over de wijn

85% Carmenère en 15% Cabernet Sauvignon van 30 jaar oude stokken zitten er in deze stevige blend. Duidelijk gedomineerd door de Chileense nationale druif dus. Wijnmaker Alvaro Espinoza maakt er een prachtige elegante wijn van zonder enige overkill. Donkerrood van kleur met een fruitige neus van rijpe aardbeien en Betuwse zure kers. Op de achtergrond pure chocolade bitters met chilipeper. Zijdeachtige textuur en hele zachte weldadige afdronk. De tannines geven hem net dat beetje extra aan houvast. Wel een echte wijn voor samen met een klassieke Filet Mignon met groene pepersaus. Hertenbiefstuk met een rode wijnsaus afgebonden met dat kleine blokje 80% chocolade.

Korte omschrijving

Nationale lofzang op de Carmenère . Kers, pure cacao, paprika. Intens, krachtig maar altijd doordrinkbaar.

Product specificaties

Artikelnummer C36639
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Carmenère
Land Chili
Streek Colchagua Valley
Appellatie Colchagua Valley
Oogstjaar 2019
Afsluiting Kurk
Inhoud 0.75
Assemblage Carmenère en Cabernet Sauvignon
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 37804320681093
EAN fles 7804320681092