BIO Avondale Jonty's Ducks Pekin red

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Avondale

Avondale

Avondale landgoed in Paarl is een landgoed als geen ander, hun aandacht voor detail in de wijngaard is ongeëvenaard. Hun ethos, Terra Est Vita, wat 'bodem is leven' betekent, vat hun aanpak en nauwgezet wijngaardbeheer perfect samen. Het zorgt voor de premium kwaliteit van Avondale's unieke, natuurlijk gemaakte, langzame wijnen. De kracht van hun goed onderhouden wijnstokken leidt tot uitstekende druiven die barsten van de frisse smaken die klassieke wijnen voortbrengen vol leven en karakter. Volledig biologisch en biodynamisch, produceren ze onder leiding van Jonathan Grieve een reeks wijnen die zowel individueel als collectief alle verwachtingen overtreffen. Van Armilla, hun wereldwijd bekroonde mousserende wijn, tot La Luna, hun Bordeaux blend. Voor iedereen die op zoek is naar biodynamische wijnen met een uitzonderlijke balans, complexiteit en elegantie, mag Avondale niet over het hoofd worden gezien.

Bekijk Avondale

BIO Avondale Jonty's Ducks Pekin red

Rood | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2017 | Doos 6 stuks

Over de wijn

“Jonty” is hier Jonathan Grieve. Hij is de wijnmaker op Avondale maar ook de hoeder van vele eenden. Zijn eenden zorgen er o.a. voor dat biologische wijnbouw hier prima mogelijk is aangezien ze allerlei ongewenst onkruid en ongedierte lekker weg-knabbelen. De Pekin Red wijn is ondertussen puur genot! De wijn geeft zich gul. Diepdonkere kleur. Een verleidelijke neus van peper, gedroogde kruiden en cassis-aroma's. Hij heeft een medium body in de mond met sappige smaken van kersen, pruimen en frambozen. Prima zuurgraad en soepel geïntegreerde tannines voor de nodige spanning op het eind. Heerlijk bij Melanzane Parmiggiana, of een home made hamburger.

Korte omschrijving

Zuid-Afrikaans rood, vele eenden zorgen voor biologisch evenwicht. Blend van Syrah , Malbec en Cabernet. Gul peperig rood fruit.

Product specificaties

Artikelnummer C36750
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Shiraz
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Assemblage Shiraz (50%), Cabernet Sauvignon (20%), Cabernet Franc (10%), Merlot (9%), Petit Verdot (6%) Malbec (5%).
Alcohol percentage 14
EAN doos 16009640360001
EAN fles 6009640360004