BIO Avondale Armilla Blanc de Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Avondale

Avondale

Avondale landgoed in Paarl is een landgoed als geen ander, hun aandacht voor detail in de wijngaard is ongeëvenaard. Hun ethos, Terra Est Vita, wat 'bodem is leven' betekent, vat hun aanpak en nauwgezet wijngaardbeheer perfect samen. Het zorgt voor de premium kwaliteit van Avondale's unieke, natuurlijk gemaakte, langzame wijnen. De kracht van hun goed onderhouden wijnstokken leidt tot uitstekende druiven die barsten van de frisse smaken die klassieke wijnen voortbrengen vol leven en karakter. Volledig biologisch en biodynamisch, produceren ze onder leiding van Jonathan Grieve een reeks wijnen die zowel individueel als collectief alle verwachtingen overtreffen. Van Armilla, hun wereldwijd bekroonde mousserende wijn, tot La Luna, hun Bordeaux blend. Voor iedereen die op zoek is naar biodynamische wijnen met een uitzonderlijke balans, complexiteit en elegantie, mag Avondale niet over het hoofd worden gezien.

Bekijk Avondale

BIO Avondale Armilla Blanc de Blanc

Wit | Zuid-Afrika | 0.75 L | 2015 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Avondale won drie topprijzen op de wereldkampioenschappen champagne en mousserende wijn:  Beste Zuid-Afrikaanse mousserende wijn, beste blanc de blancs en beste biologische methode Cap Classique. OK... Indrukwekkende dingen allemaal op papier, maar het is in het glas waar het spannend wordt. In de neus vind je gedroogde ananas, honing, pistache, hazelnoot, geroosterde brioche, schillen van citrusvruchten, kweepeer en versgebakken brood. Deze complexe neus is afkomstig uit de biologische wijnbouw en maar liefst 60 maanden op zijn gist gerijpt. De smaak is romig met perfecte zuurgraad en vormt een geweldig contrast met het rijke, geroosterde fruit. En met die prijs wel een heel goed alternatief voor Champagne

Korte omschrijving

Blanc de Blanc, Biologisch. 60 maanden op zijn lie. Citrus, kweepeer, brioche, perfecte zuurgraad. Zit Champagne op de hielen.

Product specificaties

Artikelnummer C36746
Kleur Wit
Type Mousserend
Druivenras Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appellatie Paarl
Oogstjaar 2015
Afsluiting Kurk
Smaaktype Verfijnd
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 10 graden
Alcohol percentage 11.5
EAN doos 16009640360827
EAN fles 6009640360820