Aubert & Mathieu Terroir Corbières

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant BIO Aubert & Mathieu Amy Grenache/Syrah

Aubert & Mathieu

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.

Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Maar ook de wijnen zelf vielen op. Zo behaalde hun Corbiëres “Marie-Antoinette” een score van 18/20 in het tijdschrift Terre de Vins en dichter bij huis werd hun Kate Sauvignon Blanc geselecteerd door KLM voor het businessclass arrangement. Hier dus niks van Tradition en Passion. Aubert & Mathieu slaan nieuwe wegen in om de moderne jonge wijnconsument op maat te bedienen.

Website: Aubert & Mathieu

Bekijk Aubert & Mathieu

Aubert & Mathieu Terroir Corbières

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

Corbières kennen we misschien nog uit de goedkoopste supermarkt schappen. Ja...Vroegâh. Maar met deze wijn uit de AOP Corbières van Aubert & Mathieu zitten we gelijk op een 4,2 bij Vivino. Jancis Robinson doet daar niet onder voor met haar 16/20 punten. De toon is dan ook direct gezet.

Een delicate geur van zwart fruit. Diepe aroma's van frambozenjam en bramen, een mooie mineraliteit en een vleugje zwarte peper. We onderscheiden zelfs tapenade, specerijen en garrigue. Deze Corbières eindigt met fluweelzachte tannines. Echt een zeer exemplarisch glas van deze biologisch werkende broers Aubert & Mathieu. Zet hier maar een lamsbout met een rozemarijn en olijven jus uit de oven bij.

Korte omschrijving

Corbières Classique. Zwart fruit, olijf, garrigue. Fluwelen eindspel.

Product specificaties

Artikelnummer C13293
Kleur Rood
Type Stil
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Corbières
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 16 tot 18 graden
Assemblage Syrah, Grenache en Carignan
Alcohol percentage 14
EAN doos 37700128600283
EAN fles 3770012860028