Aubert & Mathieu Terrasses du Larzac

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant Aubert & Mathieu Hautes Pistes Chardonnay

Aubert & Mathieu

Jean-Charles Mathieu had een financiële carrière in Parijs en Anthony Aubert had was succesvol in de wijnmarketing in de VS en Thailand. Twee jonge mannen die elkaar kenden van de middelbare school in Carcassonne, het hart van de wijnbouw in de Languedoc. Ondanks hun succesvolle start in het bedrijfsleven kroop het bloed toch waar het niet gaan kan. In september 2018 vonden zij elkaar hierin en besloten een wijnhandelaarsavontuur aan te gaan. Eerst stelden zij voor zichzelf een aantal uitgangspunten op waaraan hun wijnen zouden moeten voldoen. Kernwoorden hierbij waren frisheid, balans en complexiteit. Daarna gingen zij op zoek naar een aantal wijnboeren waarin zij het vertrouwen hadden dat ze wijnen konden maken die aan hun uitgangspunten zouden voldoen.

Vanaf dat moment konden zij aan de gang als negociant-elevateurs en was Aubert & Mathieu geboren. Omdat ze een heel heldere visie hebben over de wijnen die zij op de markt willen brengen en veel aandacht besteden aan de verpakking vielen zij al heel snel op. Het creatieve stel kreeg zo o.a. de Best Design prijs voor hun labels in het prestigieuze tijdschrift Harpers Wine & Spirits. Maar ook de wijnen zelf vielen op. Zo behaalde hun Corbiëres “Marie-Antoinette” een score van 18/20 in het tijdschrift Terre de Vins en dichter bij huis werd hun Kate Sauvignon Blanc geselecteerd door KLM voor het businessclass arrangement. Hier dus niks van Tradition en Passion. Aubert & Mathieu slaan nieuwe wegen in om de moderne jonge wijnconsument op maat te bedienen.

Website: Aubert & Mathieu

Bekijk Aubert & Mathieu

Aubert & Mathieu Terrasses du Larzac

Rood | Frankrijk | 0.75 L | 2020 | Doos 6 stuks

Over de wijn

We vinden hier een blend van 50% Mourvèdre, 25% Grenache & 25% Syrah uit deze specifieke koelere appellatie van Larzac in de Languedoc. Een uitzonderlijke locatie die zowel frisheid als complexiteit aan de druiven geeft. Wijngaarden op hoogte, biologisch geteeld, zorgen voor een langzame rijping. Het oogsten en sorteren gebeurt allemaal met de hand vóór een traditionele vinificatie. Een fantastische, intens aromatiseerde neus met tonen van zwart fruit, kaneel en eucalyptus. Een zuurgraad die zich ontvouwt samen met de tannines in de afdronk. Alles verpakt in een verfijnde structuur die niet verveelt. Maar hier moet je wel wat bij eten! Probeer het eens met een “Boeuf en daube Provencale” of doe gek met een langzaam geroosterde Lamsbout met rozemarijn en... ansjovis! Gedurfde maar ook een fantastische combi. 

Korte omschrijving

Duurzaam, vegan, biologisch, minimale interventie. Kracht en speelsheid met zwart fruit, kaneel en eucalyptus. Duidelijk couleur locale!

Product specificaties

Artikelnummer C13305
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Mourvèdre
Land Frankrijk
Streek Languedoc-Roussillon
Appellatie Terrasses du Larzac
Oogstjaar 2020
Afsluiting Kurk
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Serveertemperatuur 17 tot 18 graden
Assemblage 50% Mourvèdre, 25% Grenache & 25% Syrah
Alcohol percentage 14
EAN doos 37700120601272
EAN fles 3770012860035