Anthropocene Epoch Mencia d'Arenberg

Rood | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Producent

Afbeelding voor fabrikant D’Arenberg

D’Arenberg

d’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder hun eigen verhaal hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd. d’Arenberg heeft in 2018 z’n nieuwe state of art winery geopend in de vorm van een kubus met daarin een museum, restaurant en uiteraard het meest belangrijke, een winery waar Chester Osborne de meest bijzondere wijnen kan produceren. 

Website d’Arenberg

Bekijk D’Arenberg

Anthropocene Epoch Mencia d'Arenberg

Rood | 0.75 L | 2017 | Australië | Doos 6 stuks

Over de wijn

Mooie zeer fruitvolle wijn waarin lekker jong rood fruit als aardbeien, bessen en kersen. Zachte ronde tannines met veel elegantie.

De mencia wordt handgeplukt en in de betonnenkuipen gestort. Men treed 2/3 van de wijnen nog met de voet om mooie concentratie te krijgen. Het geheel wordt rustig basketpressed waarna de fermentatie verder wordt afgerond. de wijn verblijft ter rijping nog 9 maanden op hout.

Korte omschrijving

Zachte en fruitige wijn met een elegant karakter.

Overige informatie

D’Arenberg heeft een lange historie. In 1912 kocht de eerste generatie Osborne 78 hectare Milton wijngaarden in een gebied dat tegenwoordig McLaren Vale heet. In 1959 werd voor het eerst gebruik gemaakt van het inmiddels zo kenmerkende etiket met de schuine rode streep, dat vervolgens altijd het handelsmerk van d’Arenberg is gebleven. Net als de opmerkelijke namen van de wijnen, die ieder zo hun eigen anekdote hebben. In diverse wijngaarden wordt een grote verscheidenheid aan druivensoorten verbouwd, zoals Shiraz, Grenache, Mourvèdre, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Tempranillo voor rode wijnen en Riesling, Chambourcin, Viognier, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Marsanne, Roussanne voor witte wijnen. d’Arenberg heeft zich in de loop der jaren veelvuldig gewaardeerd gezien met internationale onderscheidingen voor zowel het bedrijf als haar wijnen. In 2008 won d’Arenberg nog de “Wine Company of the Year” award.

Product specificaties

Artikelnummer C88173
Kleur Rood
Type Stil
Druivenras Mencia
Land Australië
Streek Mc Laren Vale
Oogstjaar 2017
Afsluiting Schroefdop
Smaaktype Krachtig
Inhoud 0.75
Alcohol percentage 14.5
EAN doos 29311832000096
EAN fles 9311832000092