Afbeelding voor fabrikant Bruno Michel

Bruno Michel

Totale toewijding! Dat is wat Bruno Michel en zijn vrouw Catherine karakteriseren! En het betaalt zich uit! In eerste instantie uit nieuwsgierigheid begonnen met biologisch te gaan werken. Nu sinds 2004 volledig biologische gecertificeerde wijngaarden in eigendom.

De familiewijngaard beslaat uit meer dan 17 hectare en telt maar liefst 45 percelen. De helft van de 35-75 jarige wijnstokken geplant in Chardonnay en de rest in Pinot Meunier en Pinot Noir. Maison Bruno Michel is vooral het verhaal van een toegewijde man, verliefd op het land en toegewijd om het te beschermen. Bruno Michel besluit om zijn domein samen met zijn vrouw Catherine in Pierry te creëren enkele kilometers ten zuiden van Epernay. De complexiteit en rijkdom van de klei-kalksteen en kalkrijke bodems die deel uitmaken van het landgoed zorgen ervoor dat hier zéér exemplarische champagnes worden gemaakt. Absoluut topmateriaal.

Zijn blends alsook zijn vintage champagnes. Zijn stijl wordt voor een gedeelte bepaald doordat een gedeelte van de wijnen rijpen in fijnkorrelig eikenhouten vaten die voor een lichte toast in de smaak en geur zorgt. En ja , Bruno Michel is al vele jaren de favoriet van onze vriend Hamersma. Tja, wat moeten we dan nog zeggen....

Website Bruno Michel

De wijnen van Bruno Michel

6 wijnen
Sorteer op
Toon
Toon als